Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS започна да свети постоянно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщение
    някъде бях чел за колега на който беше започнала да му свети постоянно на таблото ABS, но не откривам с търсачката. колата е 2.4 jtd 2000 година и понеже днес беше заледеноABSа се включваше често, но по едно време започна да свети постоянно и колата си поднасяше без да включва abs. някакви идеи какво следва от тук?
    Ако лампата свети и абс-а не работи значи трябва да е било доста студено.На доста мои приятели с различни марки автомобили им се случи това нещо още по-миналата година,аз обаче и в най минусовите темп. нямах този проблем.Миналата зима обаче го изпитах и аз и за около 5-6км пробег нямах АБС и лампата си светеше.Незнам каква е причината но съм на 99% сигурен че като се покачат мъничко температурите или покараш малко повечко ще се оправи (поне при мен беше така,другите страдаха по повече).Ако искаш иди на диагностика за да ти кажат каква е причината студа да прави тази беля, ако не не си давай парите прибързано!
    Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

на следващия ден още се оправи ... беше -7 -8 гадуса тея дни, просто в началото валеше някав странен дажд-сняг и аз понеже карам доста, цялата кола замръзна зверски. ако не се обади пак тоя проблем може да пропусна диагностиката (просто не знам дали има смисъл когато се е оправил тоя проблем)

Comment

При мен колега се получаваше от задържането на ръчната в тея студените дни. Тя като ми задържи в началото понякога и той датчика са ошашавва и светва за блокирано колело.Ама като изгася и запаля пак се оправя. А пък може и да е от лоши контакти и влагата и студа да влияят.
        AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
        Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
        AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Извинявам се,че пиша тук но , с тези ръчни много ме е яд, значи карам си аз колата спирам седи 3-4 часа пак я паля тръгвам отивам на 1 струмно нанадолнище тръгвам да дърпам ръчна и честито с 300 зора едвам качих до 1ви зъб или никакъв кяр от нея, ръчната не бях я дигал изобщо преди това. Някой имали идея как може това да се оправи?
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Дърпай силно.
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Днес се возих в алфата на един познат, 156-ца 2.4 моротче, абе светна му абс, гледаме тц няма абс. Толкова много сняг имаше около задните колела и то втърдил се, една баня да и падне леда и се оправи веднага!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                Извинявам се,че пиша тук но , с тези ръчни много ме е яд, значи карам си аз колата спирам седи 3-4 часа пак я паля тръгвам отивам на 1 струмно нанадолнище тръгвам да дърпам ръчна и честито с 300 зора едвам качих до 1ви зъб или никакъв кяр от нея, ръчната не бях я дигал изобщо преди това. Някой имали идея как може това да се оправи?
                Сменяш жилата на ръчната с нови и се смазват хубаво и нямаш грижи да опъваш ръчна дори и зимата... Аз това за другата зима със сигурност ще го направя...

Comment

Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщение
                  Сменяш жилата на ръчната с нови и се смазват хубаво и нямаш грижи да опъваш ръчна дори и зимата... Аз това за другата зима със сигурност ще го направя...
                  А случайно да знаеш колко пари излизат тези жила колега?

Kuker не може да се дърпа по-силно , тя едвам стига до 1ви зъб и после и достаа трудно се пуска , незнам какво ще стани ако я муча още до 2ри зъб и как ще я пусна един господ знае.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

днеска и при мен го имаше тоя момент със стигането само до първи зъб и то с много зор. реших да не я мъча ръчната и на надолнище като спра просто вкарвам първа, едва ли ще мръдне като е така.....

Comment

Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщение
                      днеска и при мен го имаше тоя момент със стигането само до първи зъб и то с много зор. реших да не я мъча ръчната и на надолнище като спра просто вкарвам първа, едва ли ще мръдне като е така.....
                      Няма не мърда, аз моята я оставих на доста стръмно нанадолнище и съвсем леко тръгна и се спря и няма мърдане.

П.П. Някой знае ли как ще е по -стабилно да я оставиш колата ако е с предницата надолу на 1ва скорост или на задна?
                      Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 00:09.

Comment

Принципно на скорост обратна на наклона в случая задна
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

....и за по-сигурно,волана навит към бордюра

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                            ....и за по-сигурно,волана навит към бордюра
                            + паве пред гумата, колкото по-голямо - по-сигурно

Comment

Имам подобен проблем с ABS, но не съм проследил дали може да е от температурата.. В общият случай лампата изгасва след гасене на двигателя и повторно палене.
                              Интересвото е че при мен светват 2 лампи?
                              Тази за ABS и тази за ръчна, при положение че не съм я пипал ..
                              Alfa 156 1.6 TS
                              Моята Алфа е моят храм.

Comment

здравейте

аз мойа проблем го реших като направих мостче на изгорелиа 10 левов бушон и угасна и лампата на абц и ръчната като абееса работи

Comment

Working...
                                X